perjantai 9. lokakuuta 2015

Lukuvinkki matkustamista rakastaville

Vaikka esimerkiksi koulussa istumista ei mun arkeen kuulu tällä hetkellä, niin kummasti se aika vaan menee asiaan ja toiseen. Päivien ohjelmassa on ollut opiskelua, siivousta, pieniä reissuja ja kaikenlaista pientä hoidettavaa. Onneksi paljon on myös sellaista ihan vapaata omaa aikaa, jolloin teen mitä milloinkin huvittaa. Tällainen aika kuluu usein ruuanlaittoon tai leivontaan, liikuntaan, lukemiseen ja yleiseen haahuiluun.

Keskiviikkona alkoivat Hullut päivät ja kävin siellä mummin kanssa pyörimässä. Herkusta ostin muun muassa ihania juustoja. Tänään ohjelmassa on vielä joogaa ja sipulipiiraan leipomista. Viikonlopun jälkeen suuntaankin pariksi päiväksi taas mökille rentoilemaan.

 photo DSCN3543_zpsb0jn1zja.jpg

Koulun kirjastossa silmiini osui Merja Mähkän kirja Ihanasti hukassa - ja miten sieltä pääsee pois. Suosittelen todellakin lukemaan, jos pitää matkailusta. Kirja on lisäksi ihanan visuaalinen herkullisine värikuvineen ja kirjan ulkoasu on mun mielestä täydellinen. Outoa kyllä, mutta lukukokemukseeni vaikuttaa esimerkiksi kirjan kansien ja sivujen materiaali! Parhaat kirjat ovat sisällöltään ja ulkomuodoltaan hyviä.

 photo DSCN3545_zpssmxybhwu.jpg

Kirja kertoo siis kirjailijan reppureissusta muun muassa Aasiassa, Afrikassa ja Väli-Amerikassa. Se kertoo oikeasta elämästä ja oikeista tapahtumista, ja avaa maailmaa totuudenmukaisesti reissaajan näkökulmasta. Matkaa tehdään usein parhaat päivänsä nähneissä kulkuvälineissä, välillä tullaan ryöstetyksi ja välillä taas ihmiset ja paikat luovat matkailijalle unohtumattomia elämyksiä. Itselläni ei ole koskaan ollut ajatuksissa lähteä kyseisille alueille, mutta kirja oli (ehkä siksikin) erittäin kiinnostava. Uskallukseni ei kyllä riittäisi ainakaan yksin lähtemiseen, niinkuin Merja lähtiessään Suurelle Matkalleen.

 photo DSCN3546_zpskg9c9x6u.jpg  photo DSCN3547_zpst13cvzzk.jpg

Koti on saanut vähän syksyisempää ilmettä uusista kynttilöistä. Lasimaljassa olleet tekokukat vaihtuivat jättikokoiseen hopeiseen kynttilään ja kokeiluun saapuivat myös muutamat tuoksukynttilät. Vielä en ole niitä polttanut, joten saa nähdä, ovatko tuoksut mielestäni liian voimakkaita. Näin tuoksutellessani tuoksuu ainakin vielä hyvältä!

 photo DSCN3549_zps0uuoeosh.jpg  photo DSCN3550_zpskwhjatrx.jpg  photo DSCN3553_zpssy36ohco.jpg  photo DSCN3554_zpsgmfiptfn.jpg

Mansikka ei tehnyt mansikoita koko kesänä, mutta nyt elo-syyskuun aikana se alkoi piristymään. Tuossa se yrittää kovasti, mutta voi olla liian myöhäistä... Otin ruukun nyt sisään jos ne vaikka ihmeen kaupalla vielä kypsyisivät.

 photo DSCN3548_zps9yxw1fsa.jpg  photo DSCN3542_zpsl0bpm16u.jpg

Tuliaisiksi saatu ihana muistikirja on sekin matkailuaiheinen. Viimeinen kuva ilmentää arjen realiteetteja: kauniit kynttilät laskujen ja keittiön lattian roskapussin kanssa sopuisasti samassa kuvassa. Iltaisin aurinko luo viimeiset säteensä jännästi tuohon keittiön pöydän kohdalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti