lauantai 24. lokakuuta 2015

5 vinkkiä ottaa rennosti kotona


 photo DSCN3600_zpsyovmljd1.jpg

Mulla on tällä hetkellä suhteellisen paljon vapaa-aikaa, vaikka paljon tuntuukin olevan tehtävää. Koneella ei kuitenkaan tee mieli roikkua enää yhtään enempää, kun on esimerkiksi vääntänyt ensin pari tuntia jotakin raporttia. Nyt jos koskaan on siis hyvä hetki keskittyä miettimään, mitä on just mulle se paras arki. Olen koti-ihminen siinä mielessä, että viihdyn kotona tosi hyvin ja keksin yleensä vaikka mitä tekemistä itselleni. Esimerkiksi siivoaminen ja kaikenlainen järjestely ei yleensä tunnu pakolta, vaan siitä tulee hyvä mieli. Kokosin tähän postaukseen joitakin mun tämän hetkisiä kotipuuhailuja.

Nauti kynttilöistä


Varsinkin syksyllä hullaannutaan kynttilöihin, kun illat alkavat pimetä. Mun monet aamutkin ovat alkaneet kynttilän valossa syödyllä aamiaisella. Kynttilät luovat ihanan rauhoittavaa tunnelmaa, ja tuoksuvista leijailee lisäksi ihanan herkullisia tuoksuja. Tätä Bolsiuksen Tropic cooldown -tuoksuista kynttilää olen polttanut jo monena päivänä peräkkäin. Tämä on enemmänkin kevään kynttilöitä, mutta sopii hyvin tähänkin hetkeen. Tuoksu on tarpeeksi mieto, joka on mun mielestä tuoksukynttilöissä tärkeää.

 photo DSCN3584_zpsoiogpvqb.jpg

 

Selaile keittokirjoja


Toiset selailee lehtiä, mä selailen todella usein keittokirjoja. Niistä inspiroituu, ne saa hyvälle mielelle visuaalisuudellaan ja samalla voi suunnitella vaikka tulevaa ruokalistaa. Ja siitä päästäänkin seuraavaan kohtaan...

 photo DSCN3586_zpsbk9eizj8.jpg

 

Valmista jotakin hyvää


Arkeen kuuluu ne tavalliset hyväksi havaitut vaihtoehdot, mutta myös bonuksia: meidän keittiössä on lähiviikkoina valmistunut muun muassa suppilovahveropizzaa ja sipulipiirakkaa (tällä ohjeella). Molempia tein ensimmäisen kerran, ja maistuivat ihanalta! Varsinkin sipulipiirakka oli jotain niiiin hyvää pitkään haudutettuine sipuleineen.

 photo DSCN3567_zpsq1usqms2.jpg
 photo DSCN3556_zpsfw4u0xul.jpg

Inspiroidun myös yhä useammin "terveellisistä herkuista". Yhtenä päivänä smoothieni sisälsi näitä aineksia:

 photo DSCN3595_zpsbgtgzbby.jpg

Järjestä koti


Mun mielestä on ihanaa vaihtaa kodissa järjestystä aika ajoin. Yleensä johonkin paikkaan alkaa kertyä jotenkin hankalasti tavaraa, ja haluan silloin järjestää kyseisen kohdan uudelleen. Tilan puute ei useinkaan ole se ongelma, vaan kysymys on järjestämisestä. Kotona löydän aina kaikenlaista putsaus- ja järkkäilypuuhaa, ja tyytyväinen fiilis on tällaisen toiminnan jälkeen ihana. Esimerkkinä syksyn myötä kasvanut teelaatujen lukumäärä, joka synnytti teekorin. Ja se lisäksi näyttääkin vielä kivalta!

 photo DSCN3596_zps9116mlri.jpg

Oleile


Tämä on monille se hankala paikka. Kannattaisiko joskus vaan sammuttaa sen telkkari ja laittaa puhelin pois? Tätä yritän tehdä itse yhä enemmän, ja mullakin olisi tässä parannettavaa. Kun tein unelmaverkkokurssin tehtäviä vielä  muutamia viikkoja sitten, loin itselleni aina rauhan makuuhuoneeseen rentouttavan musiikin ja tunnelmallisen valaistuksen kera. Ne hetket olivat oikeasti rentouttavia. Välillä sulkeudun makkariin vaikka venyttelemään ja rullailemaan selkää foam rollerilla. Aivoille tekee hyvää päästää irti liioista ärsykkeistä, ja harjoittelemalla tämäkin alkaa onnistua paremmin.

 photo DSCN3589_zpsch7mog9e.jpg  photo DSCN3591_zpsgrfjlshl.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti