sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Valloittavan vihreä avokadorisotto

 photo DSCN3541_zpsm6cj6o00.jpg

Avokado on yksi mun lemppariraaka-aineista. Tämä risotto on niin herkkua, että piti tulla heti kirjoittamaan postaus (julkaisuun se pääsi kuitenkin vasta nyt). Juuri sopivaa ruokaa töiden jälkeiseen rentoon lauantai-iltaan.

Sain kaverilta vinkin tästä risotosta, ja se kuulosti niin hyvältä, että oli pakko heti kokeilla pari päivää sen jälkeen, kun tästä oltiin puhuttu. Ohje on erittäin helppo ja ruoka on nopeasti pöydässä. Taas yksi syy rakastaa avokadoa!

Avokadorisotto


risottopohja:
voita
risottoriisiä
sipuli
valkosipulia
kasvislientä
(kesäkurpitsaa, tai muuta haluamaasi)

avokadomousse:
avokado
1/2 sitruunan mehu
1 rkl creme fraichea tai smetanaa

pippuria, (suolaa), ehkä jotakin ihanaa juustoa

Valmista siis risottopohja kuullottamalla sipulia ja valkosipulia voissa, lisää risottoriisi ja vähitellen kasvislientä. Loppupuolella risottoon voi lisätä esimerkiksi kasviksia tai miksei vaikka sieniä.

Risoton valmistuessa soseuta avokado, sitruunan mehu sekä creme fraiche kulhossa.

Mun mielestä riisiin saa jäädä kunnolla purutuntumaa, ja risotto saa olla ihanan valuvaa. Huomioi nesteen määrässä, että avokadomousse lisää sitä vähän kuumentuessaan risoton seassa. Kun risotto siis on valmis, sekoita avokadomousse sen sekaan, ja raasta risottoon halutessasi juustoa. Mulla ei ollut, mutta oli ilmankin todella maukasta! Raikasta ja kermaista samaan aikaan. Ihana vihreä piristys.

 photo DSCN3538_zpscadninlg.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti