sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Unelmasohvapöytä pienellä vaivalla

 photo DSCN3424_zpsbvxswzu4.jpg

Ihanaa, taas on yksi pieni unelma toteutettu! Ajatuksissa on ollut jo jonkin aikaa jonkinlainen rakennusprojekti lavasta, ja kun mieleistä sohvapöytää ei ole osunut silmiin kaupoista, päätin tehdä sellaisen itse. Näitähän on vähän kaikkialla jo näkynyt ainakin muutamien vuosien ajan, eli mikään uusi juttu ei ole kyseessä. Paitsi omassa kodissa tietty!

Mökillä on ollut kesän ajan rakennustyömaa, ja sieltä jäikin yli monta lavaa. Löysin onneksi suhteellisen puhtaan ja ehjän yksilön, ja suunnittelu sai alkaa! Pöydästä tuli suunnilleen 70 x 65cm -kokoinen. Yhdestä lavasta ei saa kahta samanlaista palaa, joten ensimmäisen palan sai sahattua suoraan irti, mutta toista palasta varten koko jäljellä oleva lava piti purkaa osiin, ja osista sahata ja nikkaroida toinen osa. Pöydässä on siis ikään kuin kaksi pientä lavaa päällekäin, mutta alaosa on normaaliin lavaan nähden väärinpäin ja siitä puuttuvat yhdet välilaudat. Näin tekemällä kerrosten väliin saatiin suurempi tila. Sinne voi sijoittaa vaikka lehtiä, ja meidän tapauksessa myös hiiren ja näppäimistön.

 photo DSCN3324_zpsqnkye0x3.jpg

Kiinnitimme osat toisiinsa pitkillä ruuveilla. Ennen kiinnitystä hioimme puuta siten, että mitään tikkuja ei lähde. Halusin kuitenkin, että pöytä saa olla hieman rosoinen ja itsetehdyn näköinen. Pöydässä onkin yhtä sun toista jälkeä muun muassa nauloista, ja lautojen reunat ovat osittain pyöreitä ja osittain teräviä.

 photo DSCN3330_zpscobwahl2.jpg

Kun pöytä oli hiottu ja kasassa, oli maalauksen vuoro. Maalasin pöydän valkoisella maalilla, jota ohensin vedellä. Joku kävi myös ikuistamassa mun keskittymisen ja tyylikkään raksalookin. Jätin maalijäljen ohueksi niin, että puu kuultaa läpi, eikä väritys ole tasainen. Mielestäni siitä tuli oikein hyvä.

 photo DSCN3332_zpsqfjl7cvr.jpg  photo DSCN3334_zpscqmes4wz.jpg

Kalustepyörien etsinnässä meni hieman enemmän aikaa, koska visiossani pyörät olivat jotenkin hienommat, eivätkä niin teolliset. Netistä tai kaupoista en sellaisia kuitenkaan löytänyt, joten oli tyytyminen tavallisiin 100mm pyöriin. Kaikki pyörät ovat kääntyviä, ja kahdessa on lisäksi jarru. Pyörien ansiosta pöytää on helppo ja kevyt liikutella sohvavälikössä.

 photo DSCN3409_zpspqsn5rct.jpg  photo DSCN3410_zpseqidsq92.jpg  photo DSCN3411_zpsobyxffxv.jpg

Mä kyllä tykkään! Tykkääkö joku muukin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti