keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Mitä uutta opin kesällä?

Ihanaa syyskuuta! Jos tästä kesästä pitäisi sanoa yksi uusi asia, jonka olen opetellut, valitsisin maalaamisen. Vaarini on maalannut tauluja jo useita kymmeniä vuosia, ja itsekin olen saanut joskus pienempänä kokeilla hänen kanssaan öljyväreillä sutimista. Keväällä päähäni pälkähti ajatus, että alkaisin maalaamaan kesällä, lomalla kun on aikaa.

Hurahdin maalaamiseen. Vietin "ateljeessani" mökillä tunteja putkeen, ja aika kului kuin siivillä. Ei malttanut lopettaa, ennen kuin saisi valmiiksi. Saa sekoitella värejä ja muotoilla niistä kankaalle ihan mitä vaan haluaa. Eikä tässä tarvitse olla mikään taidepersoona (en minä ainakaan koe olevani), vaan jokainen varmasti osaa tehdä omanlaisiaan kuvia. Ja koko ajan tulee kehittymään!

 photo DSCN3282 2_zpsmofoa9lq.jpg


Vaari neuvoi minulle aluksi perusasioita, ja valitsin maalausvälineeksi hänenkin viime vuosina käyttämänsä lastan. Ensimmäinen tauluni oli harjoitusvedos omasta päästäni, toisessa pohjana on eräs valokuva, ja kolmanteen sain väri-inspiraation. Toisesta ja kolmannesta otin tähän kuvat. Ei nämä toki mitään mestariteoksia ole, mutta iloinen olen silti. Tekeminen on ehkä lopputulostakin parempaa. Miinuspuolena ehkä ainoastaan se, että öljyvärien kuivumista saa odotella useamman päivän.

 photo DSCN3284 2_zpswysuthrb.jpg

Nyt viikonloppuna maalailin tämänlaista. Osallistun tällä viikolla alkavalle Unelmakarttakirja-verkkokurssille, jota varten tarvitaan muistikirja, jota kurssin aikana täytetään. Löysin kirjakaupasta kirjan, jonka kannet pystyy itse maalaamaan! Sehän sopi tarkoitukseen paremmin kuin hyvin, ja maalauksen kuivuttua tarkoitus olisi vielä tehdä kanteen jonkinlainen teksti.

 photo DSCN3317_zpso6pwk4gw.jpg  photo DSCN3318 2_zps7bkcdcpr.jpg  photo DSCN3319 2_zpslfsgaovd.jpg

Jos vähänkään kiinnostaa, niin suosittelen maalaamisen kokeilemista! Löytyykö muita maalareita?

2 kommenttia:

  1. Suloisia teoksia. On kumma miten rentoutuu ja aika menee liian nopeasti kun tarttuu siveltimeen. Olisipa mukava käydä jollakin kurssilla vaikkapa opistolla, unohdin vain tänä vuonna ilmoittautua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jep, siihen vaan uppoutuu. Kurssille voisin itekin mennä, olis kiva kokeilla erilaisia tekniikoita ja oppia lisää. :)

      Poista